perjantai 11. maaliskuuta 2011

Keskivertokansalainen

Kuka on keskivertokansalainen? Aikaa sitten kävimme tiukkaa kädenvääntöä ystäväni kanssa siitä, millainen on keskivertokansalainen. Tutkimuksissa kerrotaan, miten keskivertokansalainen toimii. Kuinka paljon katsoo televisiota, paljonko syö vuosittain lihaa ja kaikkea siltä väliltä.

Omasta mielestäni olen ollut aina keskivertokansalainen. Tehnyt keskivertokansalaisen duunia; mansikanpoiminnasta kauppojen siivoamiseen, hoitamisesta opettamiseen. Ajellut keskivertoautolla, ottanut keskivertokansalaisen tavoin opintolainaa, harrastanut yleisurheilua pärjäten siinä keskiverrosti ym. Toisaalta olen aina ollut keskivertoa huonompi piirtämään (lue:surkea), keskivertoa huonompi leipomaan pullaa ja varmaan luonteeltani keskivertoa uteliaampi; asioille ja elämälle. Keskivertonaista lyhyempi,keskivertosuomalaista vähemmän päivässä telkkaria katsova, keskivertokansalaista enemmän kahvia juova.

Aikuisten oikeasti. Ei keskivertokansalaista ole olemassakaan. Jokainen on oman elämänsä kansalainen, olipa sitten jossain hommassa muita lahjakkaampi ja toisissa taas muita heikompi. Mitä sitten? Tärkeintä kuitenkin tässä elämässä varmasti on se, että on onnellinen. Omassa kropassaan, omassa elinympäristössään, omien ihmistensä ympäröimänä. Keskivertoisesti tai mielellään sitä enemmän.