keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Vapaaehtoistyöntekijä


Vaalit on käyty ja kansa on puhunut. Piste. Analyysejä on varmasti Pohjois-Savossakin tehty eri konklaavien voimin ja pohdittu ja pähkäilty. Niin pitääkin. Samoin tässä vaalien jälkeisessä elämässä on huomannut hyvin erilaisia tapoja käsitellä vaaleja, tulosta, ja sitä, ettei aamulla lähdetäkään parin sadan kilometrin päähän makkaraa paistamaan tai ruusuja jakamaan. Tai luukuttamaan. Osa miettii illat pitkät, joku kiukuttelee ja joku tekee. Kukin tavallaan ja jokainenhan sitä itselleen sopivimman tavan tietää. Eteenpäin kuitenkin. Toivon sitä kanssakulkijoillekin.

Ilmoittauduin vapaaehtoistyöhön itselleni tärkeälle yhdistykselle. Kevät on tänä vuonna minulle hiljaisempaa aikaa töiden puolesta. Kuulun niihin ihmisiin, jotka toipuvat tekemällä. Nyt on sitten suunniteltu projekti yhteiseksi hyväksi. Toteutusta vailla. Tuntuu hyvälle se, että on mahdollisuus olla ainakin yrittämässä tehdä oikeasti jotain hyvää, ehkä näkyvääkin. Toisaalta kuulostaa myös siltä, että lehtikirjoitus, jossa allekirjoittanutkin oli osallisena, on saanut tänään aikaan jotakin. Aika näyttää, mitä.

Aurinko paistaa, vaikka ilta on pitkällä. On hyvä aika noukkia talven uuvuttamat roskat pihamaalta, leikellä pensaista ylijäämäoksat ja pestä ikkunat. Pihalle siis. P.S. Krookukset kukkivat. Kesä siis tulee :)