perjantai 6. maaliskuuta 2015

Kenttäkuulumisia

Vaaleihin on aikaa reilut kuusi viikkoa. Aika on mennyt hujauksessa. Tällä viikolla on ollut toriviikko, ulkoilua siis. Keli ei ole ollut ihan kuin morsian, välillä on tuullut ja tuivertanut ja märkiä rättejäkin on taivaalta lätsähdellyt. Iloa, oikeasti. Olemme oman porukan kanssa sopineet, että jos itse kullekin tulisi päivä, ettei huvita lähteä mukaan, kannattaa jäädä kotiin. Ei ole vielä sellaista päivää tullut.

Maanantaina olimme Varkauden torilla ja mukana oli Etelä-Savon kansanedustaja Pauliina Viitamies, jonka tunnen jo Mikkelin ajoilta. Vastavuoroisesti ylitimme maakuntarajan ja olin Pauliinan mukana hänen vaalipiirissään Joroisissa. Vaalipiiri- tai maakuntaraja ei muuta sitä tosiasiaa, että Keski-Savon alueen asiat ovat ihan yhteisiä ja vaaipiirirajan molemmilta puolilta tarvitaan edun ajajia.

Kunnasta riippumatta huolen aiheet ovat yhteisiä. Työpaikat, ikäihmisten hoivan laatu ja saatavuus, vammaisten oikeudet, homekoulut, omaishoitajien jaksaminen, pieneläkeläisten pärjääminen, kalastuslaki, lapsiperheiden palvelut, lapsilisät, verotus jne. Ihan tavallisia asioita.

Koskettavia kohtaamisia. Ikääntynyt rouva tuli torille kysymään, miten tätä maata pitäisi parantaa. Keskustelimme pitkään monenmoisista kehittämisen tarpeista, ikäihmisten eläkkeistä ja hoidon laadusta tieverkkoon. Viimeiseksi rouva totesi: "Muistakaa pitää huolta niistä nuorista. Nuorille töitä ja lastenhoitoapua. Että saavat hyvän tulevaisuuden." Niin.