tiistai 8. helmikuuta 2011

Fiktiivistä vaalityötä

Olipa kerran eduskuntavaalit. Vaaleihin huimalla innostuksella lähti ehdolle myös ehdokas A, joka paikallisten tukijoidensa kanssa laati vaalityön suunnitelman. Suunnitelma toimi näin:
a) aina, kun autoja liikkuu parkkipaikoilla, tuulilasin pyyhkimet täytetään mainoksilla; tarvittaessa voidaan käyttää tehosteina myös autotarroja
b) haukutaan kaikki oman puolueen ehdokkaat ja ehdottomasti myös muut. Ja lisäksi vaalitoreilla väitellään kaikkien ohikulkevien ihmisten kanssa, jos eivät satu olemaan samaa mieltä
c) luukutetaan kaikkiin mahdollisiin postilaatikkoihin, myös niihin, jossa lukee "Ei mainoksia". Ja otetaan kilpailijoiden esitteet pois laatikoista, jos toiset ovat niitä uskaltaneet sinne jakaa. Tämän voi toteuttaa myös niin, että kilpailijan mainokset laitetaan tuohon "Ei mainoksia"-laatikkoon.
d) nettisivuilla ja valokuvissa käytetään käsiteltyjä kuvia; rypyt häivytettyinä, vartalo muokattuna.
e) mielipidekirjoitukset kirjoittaa joku muu kuin ehdokas. Tosin tässä ehdokkaan on hyvä ainakin lukaista "kirjoituksensa"
f) mikäli joku muu ehdokas tai ehdokkaan tukiryhmäläinen on uskaltautunut laittamaan mainoksen ilmoitustaululle, otetaan se heti pois. Oma laitetaan tilalle.
g) kopioidaan kaikki vaalityön ideat muilta. Mitä sitä omia keksimään? Ei pyörääkään kannata uudestaan keksiä.
h) puhutaan virkamieskieltä. Se kuulostaa älykkäältä. Tosin tässä kannattaa muistaa se, että hienot sivistyssanat pitää muistaa laittaa oikeisiin paikkoihin. Muuten saattaa tulla hassuja lauseita.
i) vaalipaneelissa pidetään huolta siitä, että ollaan aina äänessä. Olipa asia mikä tahansa. Mielellään joku tukiryhmän jäsen voisi olla yleisössä huutelemassa hurraahuutoja ja moittimassa muita ehdokkaita.
j) vaalitoreilla käydään haukkumassa henkilökohtaisesti sekä oman että muun puolueen ehdokkaat. Tietävätpähän, että nyt on tosi kyseessä.
k) kytätään toisten facebook-ryhmiä. Jos joku uskaltaa ryhmän perustaa, ilmiannetaan se loukkaavana. Meneepähän ainakin toisilla aikaa uuden tekemiseen.
l) käydään kaatamassa toisten tienvarsimainokset. Toisaalta voi myös leikata narut toisten banderolleista.
m) tehdään "yhteistyötä" toisten kanssa. Luvataan jakaa molempien mainoksia, mutta laitetaan toisen ehdokkaan mainokset paperinkeräykseen.
n) jos joku ei suostu ottamaan loistavaa vaalimainosta, kävellään perässä ja jankutetaan niin kauan että ottaa.
Näin siis täysin fiktiivisessä maailmassa, ainakin tuo autotarrojen liimaaminen.

Aurinkoa ja iloa päiviinne. Aikuisten oikeasti vaalityö on mukavaa, innostavaa ja palkitsevaa. Joskus jopa hauskaa.