perjantai 2. toukokuuta 2014

Vapun perinteitä

Vappu on ollut perinteinen, tänäkin vuonna. Sain kunnian pitää Vasemmiston yhteisessä vappujuhlassa sosialidemokraattien puheen kotikunnassa Leppävirralla ja sen lisäksi puheet sekä Juankoskella että Kaavilla. Perinteiseen vappuumme Leppävirralla kuului aamulla jo varhain aina yhtä liikuttava seppeleenlasku Vakaumuksensa puolesta kuolleiden haudalle ja lippukulkue torille. Sosialidemokraattien lipun kantaminen on kunnia-asia. Aatteen paloa.

Juankoskella tori oli täyttynyt iloisista kuntalaisista ja eri puolueiden teltoilla kuhisi väkeä. Bändi soitti Juice Leskisen musiikkia ja puheita kuunneltiin. Kaavin Vappujuhlasta vastasivat sosialidemokraatit ja väkeä oli kokoontunut mukavasti paikalle; laulu soi ja puheissa korostui työväen aate.

Vaikka meitä demareita on viime aikoina syytetty menneessä elämisestä, on joitakin hienoja perinteitä, joista ei tule luopua. Haluaisinkin jokaiselle demarille sen kokemuksen, joka syntyy yhdessä tekemisestä, haudalla seppeleen laskusta ja lipun kantamisesta. Puheiden paatoksesta ja aidosta ilosta saada olla aatetovereiden kanssa.

Aatteen palon Vappu. Suosittelen.