keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Työryhmiä ja EU-vaaleja

Leppävirralla kuluva vuosi on ollut työryhmien vuosi. On ollut tasapainottamistyöryhmää kaikkine alatyöryhmineen, palveluverkkotyöryhmää, asumispalvelutyöryhmää ja nyt viimeisimpänä aloitettu kuntarakennetyöryhmä yhdessä Varkauden, Joroisten ja Heinäveden kanssa.

Työryhmiä ja niiden määrää joskus kritisoidaan. Meillä kunnassa on pyritty siihen, että poliittista edustavuus olisi kattavaa ja siitä syystä monet työryhmät ovat kohtalaisen laajoja. Eikä kuitenkaan kokoonpanot ole kaikkien mieleen koskaan. Vaikka päivät ovat olleet pitkiä ja monimuotoisia, on näissä työryhmissä saatu aikaan hyviä ajatuksia ja esityksiä. Ja päätöksiä on sitten luottamushenkilöelimissä tehty ja kunnan taloutta on saatu hyvin tasapainotettua. Kiitos paneutumisesta, jaksamisesta ja sitoutumisesta kuuluu sekä viranhaltijoillemme että myös luottamushenkilökollegoille.

Maanantaina meillä oli kunnanvaltuuston kokous. Niinkin hienossa paikassa kuin Soinilansalmen Salmitalolla. Tuon(kaan) kokouksen jälkeen ei voi kuin ihmetellä, millaista toimintaa valtuustossamme harrastetaan. Puhutaan toisten päälle, huudellaan salin perältä puheenvuorojen lomaan eikä asiallisuus toisten ihmisten kohtaamisessa ole aina kaikkien hallussa. Surullista. Kuitenkin iso osa valtuutetuista on oikeasti paneutunut asioihin ja valmistautunut kannanottoihin. Meillä jokaisella pitäisi olla sen verran malttia ja asiallisuutta, että kuuntelisimme toisten puheenvuorot alusta loppuun, vaikka sitten olisimmekin eri mieltä. Valtuustolle on kauden alussa jaettu käyttäytymisohjeet. Kuulostaa hassulta, mutta tarpeessa ovat vieläkin.

Kiireinen kevät on siis ollut kaikkineen. Aiommekin koko porukalla suunnata viikoksi muille maille, ihan vaan olemaan yhdessä. Touhuten vesipuistoissa, kylpylöissä, sirkuksessa ja puistoissa. Vinkkinä vaan, että edullisia matkoja ja asuntoja löytyy Euroopasta, kunhan vaan jaksaa harrastaa nettisurffailua. Budapestin lämpöön siis. 

EU-vaalit ovat ovella; varsinainen äänestyspäiväkin jo tällä viikolla. Mielenkiintoiset ja tärkeät vaalit tulossa. Vaalitenttejä on ollut rutkasti, vaalikoneita erilaisia ja torit ovat täyttyneet ehdokkaista tukiryhmineen. En muista yhtään aiempaa kertaa, jolloin eri puolueilla olisi ollut näin kattava, monipuolinen ja osaava ehdokasjoukko. Ilo olikin itäsuomalaisen osaavan ehdokkaan, Riitta Myllerin, mainoksia jaella, 242.