keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Olipa kerran kunta

Olipa kerran kunta, jonka kunnanvaltuustossa oli valtuuston puheenjohtajien valinta. Valtuutettu 1 esitti henkilön a puheenjohtajaksi, henkilön b 1.varapuheenjohtajaksi ja henkilön c 2.varapuheenjohtajaksi. Sen jälkeen valtuutettu 2 esitti enemmistövaalia sanoen, että kirjoitetaan kolme nimeä paperiin. Valtuutettu 3 kannatti valtuutettu 2:n esitystä enemmistövaalista. Puheenjohtaja totesi, että on tullut vain kolme henkilöesitystä. Sitten valtuutettu 4 esitti henkilöä d 2. varapuheenjohtajaksi. Eli esityksiä oli niin, että puheenjohtajaksi 1 esitys, 1. varapuheenjohtajaksi 1 esitys ja 2. varapuheenjohtajaksi 2 esitystä.

Sitten mentiin vaaliin. Vaaleissa eniten ääniä sai henkilö b, jota oltiin esitetty 1. varapuheenjohtajaksi. Toiseksi eniten sai ääniä henkilö a, jota oli esitetty puheenjohtajaksi. Kolmenneksi eniten sai ääniä henkilö c, jota oltiin esitetty 2. varapuheenjohtajaksi. Päätökseksi tuli se, että puheenjohtajaksi valittiin a, 1.varapuheenjohtajaksi b ja 2. varapuheenjohtajaksi c. Olipa kerran kunta, jossa toiselta sijalta valittiin puheenjohtajaksi.

Politiikka on iloinen asia, moni on sanonut. Aidosti voin tähän yhtyä. Tosin kunnanvaltuuston tulee olla paikka, jossa asiat menevät lakien mukaan, demokratiaa kunnioittaen. Vahinkoja tosin sattuu sielläkin, kun ihmiset temmeltävät. Hyvää tässä pähkinässä on se, että varmasti moni kyseisen kunnan valtuutettu ja virkamieskin on kuluttanut viime päivinä Kuntalain lehtisiä ja käyttänyt lakimiesten asiantuntemusta. Jatkokertomus oletettavasti seuraa myöhemmin.