torstai 9. huhtikuuta 2015

On the road

Vaalien ennakkoäänestys alkoi eilen ja vaalityö on vauhdikkaimmillaan. Ehdokkaat kiertävät kenttää, omilla porukoillaan ja yhteistapahtumissa. Niin meilläkin täällä Savo-Karjalassa. Vaalibussimme kiertää tällä viikolla Pohjois-Karjalassa ja ensi viikolla Pohjois-Savossa. Toreilla puheenaiheet ovat yhteisiä niin Savossa kuin Karjalassakin. Eläkeläisten toimeentulo, lapsiperheiden ahdinko, verotus, vanhusten hoiva ja tulevaisuuden talousnäkymät puhuttavat. Huolta on, mutta toisaalta myös uskoa huomiseen ja maamme kasvuun ja kehitykseen.

Tällä reissulla on nähnyt paljon. Kuullut pysäyttäviä elämäntarinoita, saanut kannustusta ja päässyt keskustelemaan ja pohdiskelemaan asioita monelta eri näkökulmalta. Saanut olla samaa mieltä ja eri mieltäkin. Politiikan suola on se, että jokaisella meillä on oikeus omiin mielipiteisiinsä. Olen aina arvostanut ihmisiä, jotka uskaltavat kertoa mielipiteensä ja seisovat sanojensa takana. Eivät käännä nuttuansa heti ensimmäisestä vastoinkäymisestä.

Reissulla näkee ja tuntee tiestön kurjan kunnon, tätä kirjoittaessa välillä Tohmajärvi-Rääkkylä. Näkee monta sellaistakin paikkaa, jossa ei ole aiemmin käynyt. Avartavaa. Ajattelemisen aiheita.