keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Sosiaaliturvassako tinkimistä?

Kulunut viikko on ollut työntäyteinen ja monenmoisia tunteita herättävä. Ystäväiseni kysäisi yhtenä päivänä, miten ihmeessä jaksan olla politiikassa mukana. No. Helppoa, tahto vaikuttaa asioihin, halu parantaa maailmaa. Kuulostaa ehkä kliseeltä, muttei ole sitä. Oikeasti tässä meidänkin maassa on paljon tehtävää. Tuloerot ovat huimat, osa ihmisistä voi huonosti, väki ikääntyy, peruspalvelut on taattava kaikille. Siis niillekin, jotka joutuvat pitämään kukkaronnyörit kireällä.

Puolueiden välillä on eroja ja niitä tulee ollakin. Samoin puolueiden sisällä ihmisten välillä. Jokaisella meillä on ihan oma arvoperustamme asioille ja siitä arvoperustasta jokainen meistä hommiansa tekee.Viimeisen viikon aikana kokoomuksen kahdelta kansanedustajalta on tullut mielestäni kovinkin oikeistolaisia ulostuloja. Kansanedustaja Kauma oli kysellyt, että "Miksi maahanmuuttajaperheen pitää esimerkiksi hankkia uudet lastenvaunut sosiaalituella, jos suomalaisperhe kierrättää vanhoja vaunuja?". No, jälkeenpäin on varmaan kyseiselle kansanedustajalle selvinnyt tukien samanvertaisuus suomalaisille ja ulkomaalaisille. Ja toisaalta tuolla kahdella sadalla eurolla ei kyllä uusia vaunuja edes hankita. Seuraavaksi Kauma sitten ehdotti koko vaunurahan poisottamista.

Viimeisimmäksi kokoomuksen kansanedustaja Kurvinen ilmoitti seuraavaa:  "Koska yhteisymmärrystä tarvittavista toimista ei löydy, niin mielestäni voitaisiin palata vuoteen 2000 ja kaikki tällä vuosituhannella tehdyt menolisäykset perutaan." Elinkustannukset ovat tuosta vuodesta nousseet huimasti. Jos kävisi niin, että sosiaalitukia pudotettaisiin tuon vuoden tasolle, kansamme jakautuisi yhä syvemmin kahtia. Hyväosaisiin ja huono-osaisiin.

Jokaisella on omat mielipiteensä. Kyseiset kommentit eivät vaan satu omaan arvomaailmaani. Noilla aatoksilla tuntuu rakennettavan Suomea, jossa köyhiä ja pienituloisia, lapsiperheitä, eläkeläisiä ja
työttömiä kyrmyytetään ja ajetaan entistäkin ahtaammalle. Paljon on vielä tehtävää.

Tänään suuntaamme valtuuston porukalla Kuntamarkkinoille. Kuntarakenneselvitysryhmän kokous markkinoiden lomassa antavat taas lisää intoa, iloa ja uusia ajatuksia tulevaan. Jokaisesta jutusta jää aina jotain. Ammennettavaksi. Aurinkoa teille!