lauantai 30. elokuuta 2014

Piirikokoustunnelmaa

Savo-Karjalan sosialidemokraatit kokoontuivat tänä viikonloppuna piirikokoukseensa Joensuuhun. Tupa täynnä porukkaa ja keskustelu vilkasta. Hieno homma. Ehdokaslistaamme täydennettiin neljällä ehdokkaalla ja nyt lista vaikuttaakin monipuoliselta ja kattavalta. Valinnanvaraa löytyy ja varmasti jokaiselle äänestäjälle vaihtoehto.

Me ehdokkaat esittäydyimme, lyhyesti ja tiiviisti. Mietin siinä hetken, miten voisi sanomansa tiivistää. Siis hetken, koska ensimmäisenä aakkosjärjestyksessä piti siis homma aloittaa. 

Siis, lyhyt esittely itsestä: 42v, neljän jätkän äiti, siis kodissansa ainoa prinsessa ;), hoitotyön ope, aikaisemmin sairaanhoitaja.

Ja tiivistetty teema: Pakko sanoa, että edelleen kokoomuksen Rädyn lausuma pienituloisten määrästä kirvoitti tähänkin. Siis pienituloiset, joita on oikeasti paljon enemmän kuin Rädyn määritelmä "hyvin pieni osa suomalaisista vanhemmista". Pienituloiset eläkkeensaajat, pienituloiset lapsiperheet, pienituloiset työttömät, pienituloiset työssäkäyvät jne. Pienituloisten ihmisten aseman parantamiseen on meidän sosiaalidemokraattien tartuttava aikaisempaakin tomerammin. Sosiaaliturvaa on parannettava. Työllistymiseen panostettava. Huolehdittava toimivasta neuvolasta ja laadukkaasta perusopetuksesta. Turvattava laadukkaat peruspalvelut ja huolehdittava niiden saatavuudesta. Varallisuudesta ja asuinpaikasta riippumatta. Jnejne. Kaikki siis vaikuttaa kaikkeen. Noihin teemoihin, niiden syihin ja seurauksiin tulen palaamaan vielä monen monta kertaa. Sosialidemokratiaa tarvitaan. Aikuisten oikeasti.