tiistai 8. toukokuuta 2012

Rajoja


Kuumasta kuntarakennekeskustelusta päästiin vähäksi aikaa, kun kunnat saivat tehtyä lausuntonsa uudistuksesta. Yksimielisesti tai ei.  Viime viikkoina lahjusjupakat tuomioineen ovat täyttäneet lehtien palstat valtakunnan medioissa. (Tähän on toki hyvä todeta, että jääkiekon MM-kisat ovat kaikkine pyörteineen ohittaneet nuo tällä viikolla).

Kovasti nuo lahjuskuviot ihmisten mieliä puhuttivat; samoin ahneuden kysymykset. Missä menee raja? Tuohon asiaan sain tai oikeammin jouduin perehtymään, kun kunnanhallituksemme kokouskuvioita jouduin pähkäilemään. Päätin jättäytyä pois kokouksesta, johon liittyi monia viestejä, paikan vaihtamista, saunailtaa jne. Yrityksiin tutustuminen on tärkeää, kestitseminen sen sijaan ei, tai raja on oltava. Tässä meni minun rajani.

Minusta yksi tärkeimmistä ohjenuorista elämässä ja politiikassakin pitää olla se, että pystyy katsomaan itseään peiliin. Aamuin illoin. Mihinkään sellaiseen toimintaan ei pidä lähteä, joka sotii omaa henkilökohtaista etiikkaa vastaan. Tai jota joutuisi selittelemään itselle tai muille. Sama pätee jääviyteen. Jokaisen päättäjän on kyettävä itse arvioimaan, milloin omat motiivit, tarkoitusperät ja henkilökohtaiset intressit vaikuttavat kykyyn tehdä objektiivisia päätöksiä. Ylilyöntejä on tullut ja varmasti tulee jatkossakin. Ahneutta vai jotain muuta. Tiedä häntä.

Meillä valmistaudutaan parin viikon kuluttua pidettävään puoluekokoukseen. Innolla ja ilolla. Aloitteita ja ohjelmia pähkäillen. Niin ja luonnollisesti myös henkilövalintoja punniten. Minusta puolueemme tarvitsee puoluesihteeriksi innostavan, idearikkaan, aatetta arvostavan, järjestötoiminnan tuntevan ja sitä arvostavan.Siinäpä haastetta, hyviä ovat ehdokkaat ja siitä joukosta omani varmasti ennen puoluekokousta löydän. Samoin kuin varapuheenjohtajaehdokkaistakin. Mielenkiintoinen puoluekokous jälleen tulossa, innolla odotan.

Jääkiekkohuumaan olen minäkin jälleen kerran kietoutunut. Mikä ilo onkaan ahtautua koko perheellä sohvalle, herkutella ja huutaa Suomelle. Sain toki palautetta siitä, että viime pelissä innostuin kehumaan vastustajan loistavaa maalivahtia. Mutta kisakatsomoon, nautitaan jääkiekon huippuhetkistä. Niin, ja auringosta.