sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Lumilinna räntäsateessa

Lumilinnat kukoistivat jo eilen pihalla, mutta näyttääpi siltä että samantien luhistuvat, kun räntä voittaa. Valitettavasti tästä tulee väkisinkin mieleen kovasti keskustelua herättänyt laajakaistayhtiö, Savon Kuitu. Kyseisen yhtiön valmistelu on ollut vähintäänkin arveluttavaa kaikkine käänteineen. Jos asioista sovitaan, oli se missä asiassa tahansa, pitää olla selkärankainen ja pitää sovituista asioista kiinni. Nyt ei ole niin käynyt, vaan välistä vedetään. Maakuntalehtemme on eilisessä lehdessään ennustanut hyvin mm. sen, mitä kunnanhallituksemme tulee huomisessa kokouksessaan päättämään ja esittämään verkkoyhtiölle. Mielenkiintoista. Vai onko niin, että päätökset ovat niin ennalta sovittuja ja siten ennakoitavissa, ettei suuria ennustajan lahjoja tarvita? Ja miksi yleensä tarvitaan luottamushenkilöitä, jos kerran kunnanjohtajat ovat jo etukäteen asioista päättäneet?

Viime päivien uutisoinnin on täyttänyt homokeskustelu. Kirkosta eronneita on lukuisia ja surullista mielestäni on tässä se, että suvaitsematon ja tuomitseva kanta tulee nyt kirkon sisällä entistä paremmin esille. Toivoisi kuitenkin seurakuntavaalien nyt innostavan ihmisiä äänestämään kirkon luottamustehtäviin ihmisiä, jotka aidosti ja oikeasti pystyvät vaikuttamaan kirkon toimintaan. Myös asenteisiin.

Tässä maailmassa tarvitaan suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa. Naisten ja miesten välillä. Maakuntien välillä. Kansojen välillä. Homojen ja heteroiden välillä. Rikkaiden ja köyhien välillä. Jne. Milloinkahan tuollaiseen maailmaan päästään? Ainakin jokaisella meistä on oma kortemme keossa ja tehtävämme tehdä tästä pallostamme edes hivenen parempi paikka. Havunneula kerrallaan.