perjantai 26. helmikuuta 2010

Pakkasta ja pyryä

Pakkanen paukkuu, niin ulkona kuin valtakunnan politiikassakin. Keskusta jatkaa edelleen puheenjohtajapeliään; tänään kisaan ilmoittautui Pekkarinen. Eipä yllätä. Mielenkiintoinen peli siitä, voittavatko perinteiset maaseutukeskustalaiset vai kaupunkilaiskeskustalaiset. Nähtäväksi jää.

Eduskunnassa käytiin vilkasta keskustelua köyhyyden poistamisesta. Keskustelua herätti myös se, että valtiovarainministeri Katainen vietti samaan aikaa isyyslomaansa Tahkolla. Isyyslomaa on oikeus viettää ja toivottavaakin on, mutta erikoiseksi tässä asian tekee se, että kokoomus piti oman yleisötilaisuutensa Tahkolla ja mainostivat sitä mediassa. Olisiko Kataisella ollut hetki aikaa myös kuunnella sitä, mitä oppositiolla olisi ollut sanottavaa? Kokoomuksella kun tunnetusti on korvat; ainakin niin julistavat.

Tuloerot jatkavat kasvuaan ja kunnat köyhtyvät. Hankalaa kuntien kannalta on se, että vaikka hallitus lupaisi mitä vaan lupaamatta kuitenkaan resursseja ja rahoja, eivät kunnat pysty talousahdingossaan tavoitteita toteuttamaan. Tai pystyvät toki, mutta kuntalaisten kustannuksella. Lakisääteiset palvelut on turvattava; joko hyvin tai huonosti. Ja kun ei pystytä turvaamaan, korotetaan veroja. Ja hallitus myhäilee tyytyväisyyttään.

Pakkasta ja pyryä tiedossa. Aurinkokin alkaa pilkistämään harmaiden pilvien raoista. Toivottavasti jokaisen elämässä. Iloa.